Skip to main content

Ondertekening Transparency Pledge

Afgelopen dinsdag heeft Schijvens met 7 andere bedrijven, die deelnemen aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, een Transparency Pledge getekend. Hierin beloven wij transparant te zijn over onze productie door een lijst te publiceren waarop wij laten zien waar we onze kleding produceren, welk type kleding we daar produceren en hoeveel mensen daar werken.

De Transparency Pledge is een initiatief van onder meer de Schone Kleren Campagne (SKC) en arbeiders- en mensenrechtenorganisaties zoals Human Right Watch. Het openbaar maken van productielocaties is een belangrijke stap op weg naar betere productieomstandigheden. Hiermee kunnen (lokale) partijen namelijk misstanden in fabrieken direct aankaarten bij kleding bedrijven, zodat zij hierop actie kunnen ondernemen.

Bij Schijvens zetten we ons al geruime tijd in voor een leefbaar loon en zijn we daarvoor ook aangesloten bij Fair Wear Foundation. Binnen het convenant hebben we al eerder onze productielocaties bekend gemaakt via een gezamenlijke productielocatielijst. Ook publiceren we ieder jaar ons plan van aanpak waarin onze klanten kunnen lezen hoe het er op dit moment bij ons in de fabrieken voor staat en wat onze doelstellingen zijn voor het aankomende jaar.

Neem contact op