FAIR WEAR

FOUNDATION

Wat is Fair Wear Foundation?

Schijvens Corporate Fashion is een member van Fair Wear Foundation. FWF is een onafhankelijke organisatie die de werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers in kledingfabrieken controleert en er naar streeft om deze te blijven verbeteren. Alle fabrieken waar Schijvens Corporate Fashion haar kleding produceert (en dus ook T’riffic) staan onder toezicht.

Schijvens Corporate Fashion wordt jaarlijks vanuit Fair Wear Foundation beoordeeld op haar prestaties met betrekking tot de sociale arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken waar Schijvens Corporate Fashion mee samenwerkt. De resultaten zijn te lezen in onze Brand Performance Check. Op fairwear.org zijn de brand performance checks van alle aangesloten merken openbaar te vinden.

Brand performance check 2022

Leader

Dit jaar hebben we wederom een score van 97 van de 100 punten gehaald, waar wij erg trots op zijn! Hiermee behouden wij onze status als leader, de hoogst haalbare categorie binnen FWF.

Leefbaar loon

In de kledingindustrie worden werknemers meestal betaald onder het leefloon, wat dus niet voldoende is voor de basisbehoeften. Om toch nog genoeg te verdienen, wordt er vaak overgewerkt. En een te laag salaris kan zelfs kinderarbeid in de hand werken. Bij Schijvens Corporate Fashion vinden wij dat het basisloon voldoende moet zijn om de kost te verdienen. Schijvens Corporate Fashion onderzoekt steeds of de kostprijs voldoende is om een leefbaar loon te betalen. Zo ja, dan bekijken we met FWF of de fabriek ook daadwerkelijk leefbaar loon uitbetaalt aan de medewerkers. Zo niet, dan verhogen we de kostprijs zodanig dat er wel een leefbaar loon kan worden betaald.

Onze productlijnen

T’riffic Circulair

Met de circulaire collectie kies je voor een milieu en sociaal duurzaam product.

Bekijk collectie

T’riffic Fair Wear

Als je kiest voor de Fair Wear collectie kies je voor een sociaal duurzaam en vooral FAIR product.

Bekijk collectie

Vind een dealer
bij jou in de buurt

T’riffic heeft een duurzame dealer familie opgebouwd verspreid door Nederland. Vul hier je locatie in voor een dealer in de buurt.

Vind een dealer