Skip to main content

Nominatie Koning Willem 1 plaquette voor Schijvens

Dinsdag 3 maart zijn wij samen met nog 11 andere Nederlandse ondernemingen, die zich onderscheiden door duurzaam ondernemerschap, genomineerd voor de Koning Willem I plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020. Deze bijeenkomst vond plaats op Paleis Soestdijk.

De vakjury onder leiding van ondernemer Anne-Marie Rakhorst selecteerde de twaalf bedrijven voor de meest prestigieuze ondernemersprijs op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

Om in aanmerking te komen voor de plaquette is het belangrijkste criterium de impact op het milieu en de omgeving van de onderneming door duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen of verlaging van de milieubelasting. Als onderneming vervul je een behoefte voor mens, maatschappij en keten en draag je ook bij aan de verduurzaming van de keten.

Samen met de volgende ondernemingen ontvingen wij de nominatie: TRIBOO EU (Zoetermeer), Gulpener Bierbrouwerij (Gulpen), Kipster (Venlo), BTG Biomass Technology Group BV (Enschede), HeatMatrix Group (Geldermalsen), Tony’s Chocolonely (Amsterdam) Moyee Coffee (Amsterdam) P.G. Kuijpers & Zonen B.V. ) (Helmond), Verstegen Spices & Sauces B.V. (Rotterdam), MYOMY do goods (Naarden) en Leev.nu B.V. (Werkendam).

De Koning Willem I plaquette wordt tweejaarlijks uitgereikt en is de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. Als onderneming kom je in aanmerking voor de prijs als je hebt laten zien dat je beschikt over daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap. De Koning Willem I Prijs en Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden zowel door gevestigde bedrijven met een lange historie als door jonge, innovatieve bedrijven geambieerd.

In mei vindt de finale van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap plaats. Daar worden ook de Koning Willem I Prijs voor het Grootbedrijf en voor het MKB bekendgemaakt. Alle 12 genomineerde bedrijven mogen meedoen aan de European Business Awards for the Environment.

Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Stichting is verheugd hoe snel duurzaamheid een belangrijk onderdeel is geworden binnen de bedrijfsvoering van Nederlandse ondernemingen. “De twaalf genomineerde bedrijven zijn een goede afspiegeling van wat er in Nederland op dit gebied gebeurt”, aldus Blankenspoor.

12 nominaties voor Koning Willem I Plaquette Duurzaam Ondernemerschap. (2020, 4 maart). Geraadpleegd op 5 maart 2020, van https://www.duurzaam-ondernemen.nl/12-nominaties-voor-koning-willem-i-plaquette-duurzaam-ondernemerschap/

Koning Willem I Stichting. (z.d.). Geraadpleegd van https://www.kw1prijs.nl/

Neem contact op