Skip to main content

Afsluiting Week Van De Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie was voor Schijvens dit jaar een groot succes! Niet alleen begonnen we deze week fantastisch met het winnen van de Circular Award 2020 in de categorie Business, maar we werden ook nog eens geïnterviewd op Radio Circulair en sloten deze week met de gongslag af!

Afgelopen donderdag werden we gebeld door Radio Circulair. Tijdens De Week van de Circulaire Economie gaat Radio Circulair op pad voor spraakmakende interviews, zo ook met onze eigenaresse Shirley Schijvens. Tijdens dit fragment kijkt Bas nog even kort terug op de finale van de Circular Award en legt eigenaresse Shirley in een paar minuten uit waar het bij ons familiebedrijf Schijvens allemaal om draait. U kunt het fragment hier onder terug luisteren.

Tenslotte mocht Shirley op vrijdag de Week van de Circulaire Economie afsluiten met de gongslag op de Amsterdamse beurs van Euronext. Dit was tevens de opening van de beurs Inside.

Het openen van de handel met een geluidssignaal is een oud gebruik. De eerste Koopmansbeurs van Hendrick de Keyser had al een toren met een klok die bij het ‘aan- en afgaan van de beurs’ werd geluid. Maar de gongtraditie gaat nog verder terug. Tot 1592 om precies te zijn. Dat jaar probeerde het Amsterdamse stadsbestuur met een eerste reglement orde en regelmaat te scheppen in de beurshandel, die op dat moment plaatsvond bij de Nieuwe Brug. Er kwamen gedragsregels, vaste beurstijden en een beursknecht. Op gezette tijden luidde de beursknecht een klok om de beurs te openen. Wie te laat was kreeg een boete. Die boete bestaat gelukkig niet meer. De gongtraditie nog wel, nu al ruim vier eeuwen lang!

Al met al was dit een week om niet snel te vergeten!

De beursgong op de vloerhandel. (z.d.). Geraadpleegd op 10 februari 2020, van https://www.beursgeschiedenis.nl/moment/de-beursgong/

Neem contact op